Skidsemester med hund

Vi vet hur det känns när den välförtjänta semestern står för dörren: glädjen är stor, men vart ska husdjuret ta vägen? Om du gärna vill ha med hunden på semestern, då kan du tillsammans med våra erbjudanden tillbringa ett par härliga dagar med din fyrbente vän. Boka något av våra hundvänliga boenden, där även din trofaste medresenär trivs - till och med när du själv är ute i backen! Efter skiddagen kan ni göra gemensamma promenader och du kan se hur människans bäste vän leker loss i snön. Med oss är det möjligt!

Appartement Abendstein

Fügen

Appartement Abendstein °°°°

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 19-11-30
98 % från kr 4 389
Familj
Les Alpages de Val Cenis [Sparpris]

Val Cenis

Les Alpages de Val Cenis [Sparpris] °°°°°

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 20-04-11
96 % från kr 2 739
Lyx
Résidence l'Horizon Blanc [Sparpris]

La Joue du Loup

Résidence l'Horizon Blanc [Sparpris] °°°

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 20-03-28
95 % från kr 1 859
Low Cost
Chalets de la Ramoure [Sparpris]

Valfréjus

Chalets de la Ramoure [Sparpris] °°°°

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 20-04-04
95 % från kr 2 189
Pistnära
Le Hameau du Puy [Sparpris]

SuperDévoluy

Le Hameau du Puy [Sparpris] °°°°

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 20-04-04
93 % från kr 1 969
Low Cost
Les Hauts de Valmeinier [Sparpris]

Valmeinier

Les Hauts de Valmeinier [Sparpris] ****

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 20-04-11
92 % från kr 2 409
Pistnära
Les Flocons du Soleil [Sparpris]

La Joue du Loup

Les Flocons du Soleil [Sparpris] °°°

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 20-03-28
89 % från kr 1 969
Low Cost
Apart Fliana

Ischgl

Apart Fliana °°°

3 nätter inkl. liftkort
ankomst den 19-11-27
87 % från kr 1 749
Low Cost
Résidence La Turra [Sparpris]

Valfréjus

Résidence La Turra [Sparpris] °°°°.

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 20-04-04
87 % från kr 1 969
Lyx
Résidence L'Ours Blanc [Sparpris]

Les 2 Alpes

Résidence L'Ours Blanc [Sparpris] °°°°

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 19-11-30
87 % från kr 2 629
Pistnära
Les Villages du Bachat [Sparpris]

Chamrousse

Les Villages du Bachat [Sparpris] °°°.

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 19-12-07
84 % från kr 1 199
Pistnära
Chalets Grand Panorama II [Sparpris]

Valmeinier

Chalets Grand Panorama II [Sparpris] °°°.

7 nätter inkl. liftkort
ankomst den 20-04-04
83 % från kr 2 409
Pistnära

Hundvänliga boenden

Hundägare måste vara lite noggrannare i sitt sökande efter boende än resenärer utan husdjur. Vill man ta med hunden på skidresan så måste såklart boendet välkomna husdjur. Dessutom bör man kolla upp om det hundvänliga boendet välkomnar hunden utan avgift, eller om detta redan är inkluderat i skidsemesterns pris. Ofast ingår endast priset för det rena "boendet", men inte för övriga tjänster, såsom foder. Även detta bör hundägare som planerar att ta med hunden till bergen dubbelkolla med boendet i förväg. Ytterligare en fråga som behöver redas ut i förväg är om hunden får vara kvar i rummet över dagen, eller om detta inte är tillåtet. I planeringen kan det också vara smart att överväga att boka ett boende precis vid skidbacken. Särskilt för familjer, som spenderar skidsemestern med både barn och hund, är de korta avstånden en stor fördel.

Det bör alla hundägare tänka på

När man tar med sig hunden på skidresan måste man visa upp viss dokumentation. Viktigast är hundmärket som "legitimerar" hunden och som entydigt knyter hunden till sin ägare. Märkningen finns i regel i hundens halsband eller genom ett implanterat elektroniskt chip. Dessutom behöver man ett EU-pass för husdjur, med information om till exempel vaccinationer. Passet ordnar man mot en mindre avgift hos en veterinär. Förutom dessa dokument kräver vissa länder också att man har ett koppel och en munkorg. Om man reser med bil så måste hunden dessutom ha tillräckligt med plats. Det är också viktigt att tänka på hundbälte eller transportbur.

Hundpassning på skidresan

Den som vill ta med sig hunden på skidresan och också vill njuta en del av pisterna bör tänka på hur hunden passas under skidsemestern. För en del hundar är det inga problem att spendera kortare stunder ensam på rummet. Det måste man emellertid först göra upp med boendet. En del hundvänliga hotell stödjer ej detta, av säkerhetsskäl. Om man inte vill ta med sig hunden upp på berget är enda alternativet hundpassning. Detta är ibland möjligt via boendet, men innebär såklart en extra kostnad. Det idealiska, och antagligen det som hunden föredrar mest, är att ta med sin fyrbenta vän i skidområdet. Om man reser med en större grupp finns det kanske en eller annan som inte åker skidor och som gärna passar och leker med hunden i snön.

En skidresa är ren njutning för hunden

Just tiden i backen är ett verkligt nöje både för dig och din hund. Vilken hund älskar inte att susa genom skogen med husse eller matte och tumla runt i snön? Njut av naturen tillsammans med din fyrbenta älskling, och låt också din hund få uppleva de fantastiska bergsvyerna. Våra hundvänliga hotell och lägenheter, oavsett om de ligger i Österrike, Tyskland eller i Frankrike, välkomnar dig och din hund.

Skidsemester med hund
Skidsemester med hund