Vänligen ange barnens ålder vid ankomstdatum
  • Value is required and can't be empty

Skidresor Polen: Skidsemester inkl liftkort

Polen bjuder alla vintersportfans på fantastiska bergskedjor som Höga Tatra och Krkonoše – och varje år lockas mängder av imponerade skidresenärer av imponerande berg som Tafelbergen och de höga bergen i Karpaterna. I landets södra delar finns Świętokrzyskiebergen, Beskiderna och Südeterna, som tillsammans utgör Polens medelhöga berg.

Regioner i Polen

Karpaterna

Karpaterna

Tatrabergen beskrivs ofta som de världens minsta höghöjdsområde. Höga Tatra erbjuder hisnande utsikter, branta toppar, skarpa klippor, djupa raviner och kristallklara sjöar. Doftande tallskogar och en rik flora och djurvärld finns i de lägre nivåerna. Den högsta toppen i polska Tatra och samtidigt Polens högsta berg, Rysy, sträcker sig upp på 2 500 meter över havet. Bergen i Höga Tatra är kända för de idealiska förutsättningar för vintersport. Hisnande utsikter, orörd natur och läckra nedfarter för utförsåkning och längdskidspår svarar för en omväxlingsrik vistelse.

Sudeterna

Sudeterna

Karkonosze erbjuder ett stort urval av vintersportmöjligheter. Oavsett om du söker alpin åkning, snowboard, längdskidåkning och turåkning, här kan allt testas. Detta medelhöga bergsområde erbjuder en mångfald av sträckor och skidpister med olika svårighetsgrader för alpina åkare. I den polska delen av Karkonosze är Śnieżka (1 602 meter) den högsta toppen. De största skidcentren är "SkiArena Szrenica" i Szklarska Poreba och Śnieżka 1602 i Karpacz. Regionen Szklarska Poreba-Jakuszyce är ett riktigt eldorado för längdskidåkning i Centraleuropa. Här finns fler än 250 km med spår, varav en del har den högsta FIS-kategoriseringen. Det sägenomspunna och sagoboksliknande landskapet i Karkonosze är ett idealiskt område för turåkning. En rad välanslutna vintervandringsvägar erbjuder möjlighet till oförglömliga utflykter.

Orter i Polen

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
2,5 km 620 - 1 060 m
12 km 707 - 1 362 m
15 km 1 014 - 1 987 m