Vänligen ange barnens ålder vid ankomstdatum
  • Value is required and can't be empty

Skidresor Tyskland: Skidsemester inkl liftkort

I de många tyska skidområdena får inte bara nybörjare och familjer valuta för pengarna – även för proffs och sportigare åkare väntar Tyskland med upplevelser på skidsemestern! Tillbringa en oförglömlig skidsemester i södra Tyskland och utforska vad som gör landet till ett attraktivt resmål. Det breda utbudet sträcker sig från Harz till Bayerska Alperna, vidare till Sauerland och till många fler regioner.

Regioner i Tyskland

Bayerische Alpen

Bayerische Alpen

Under Oberbayerns vit-blå himmel finns allt som vintersportare kan önska sig. Tysklands högst belägna område, Zugspitze, ger en vacker utsikt över de tyska alpernas hisnande vinterlandskap. Proffs testar gärna en riktig världscupklassiker, i form av nedfarten Kandahar i Garmisch, och efter åkningen lockar det rejäla lokala köket. Även Allgäu står redo med en trevlig blandning av motion, återhämtning och wellness. Med Tysklands största skidsystem, området Fellhorn-Kanzelwald, väntar en vintersemester i högsta klass.

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg är känt för sina mångsidiga landskap, från Schwarzwald till Schwäbische Alb och vidare till Bodensee. Som vintersportresmål är det omtyckt hos barnfamiljer. I de många små skidcentren finns perfekt preparerade pister och moderna liftar. Centrum för skidåkning i Baden-Württemberg är självklart Schwarzwalds högsta berg, Feldberg (1 493 m.ö.h.), runt vilket det finns en rad mindre skidområden. Men även på Schwäbische Alb finns familjevänliga skidområden med ett mångsidigt utbud även utanför pisterna.

Bayerischer Wald

Bayerischer Wald

Bayerischer Wald är med en yta av 6 000 km² det största skogslandskapet i Centraleuropa. År 1970 grundades nationalparken Bayerischer Wald, som tillsammans med Böhmerwald är det största sammanhängande skogsskyddsområdet i Centraleuropa med en yta av 900 km². Framför allt familjer trivs i omgivningen. Den som vill utforska det underbara snölandskapet i Bayerischer Wald inte bara på skidorna kan även göra en tur med häst och släde. Restauranger och traditionella stugor erbjuder såväl regionala som internationella läckerheter.

Hochsauerland

Hochsauerland

Sauerland, beläget i den sydöstra delen av Nordrhein-Westfalen, omgärdas av Niederhessischen Bergland, Ostsauerländischen Gebirgsrand, Wittgensteiner Land, Siegerland och Bergischen Land. Detta område kallas ”de tusen bergens land” och de högsta bergen bidrar till härlig vintersport. Här kan du också välja mellan rodel- och bob-banan Winterberg eller Mühlenkopfschanze i Willingen, denna unika stämning bör du inte gå miste om!

Orter i Tyskland

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
60 km 630 - 1 800 m
60 km 630 - 1 800 m
60 km 732 - 2 720 m
10,5 km 924 - 1 200 m
118 km 820 - 2 224 m
53 km 750 - 1 708 m
118 km 820 - 2 224 m
60 km 630 - 1 800 m
60 km 630 - 1 800 m
11,6 km 720 - 1 030 m
27,5 km 630 - 820 m