Vänligen ange barnens ålder vid ankomstdatum
  • Value is required and can't be empty

Skidresor USA: Skidsemester inkl liftkort

I USA kan både nybörjare och proffs njuta av första klassens skidnöje på semestern. I USA:s snörikaste regioner har stora skidområden uppkommit, där branta nedfarter, champagnepuder, skogsnedfarter och vita backar väntar på både snowboardare och skidåkare. Här finns något för alla typer: från kändisorter till rustika bergsbyar. En skidsemester här är något utöver det vanliga!

Regioner i USA

Colorado

Colorado

De största och mest kända skidområdena i Nordamerika ligger i Colorado. Mondäna orter som Vail, Beaver Creek och kändistäta Aspen lockar många vintersportare till de förstklassiga pisterna. Skidåkning på 4 000 meter över havet – inget problem i in Colorado. Med 300 soldagar och en årlig snömängd av över 8,5 meter råder optimala förutsättningar i vintersportorterna. Tack vare de stora skidområdena och de snabba liftarna är det ofta inga köer vid liften eller trängsel i pisterna.

Utah

Utah

Utah ligger mitt i västra USA och är välkänt för sin torra pudersnö – "The Greatest Snow on Earth". Här snöar det nästan dubbelt så mycket jämfört med många andra amerikanska skidområden. En dröm för alla fans av djupsnöåkning! Dessutom är skidområdenas utbud mycket mångsidigt. Från huvudstaden Salt Lake City, som anordnade vinter-OS 2002, är det bara ett stenkast till Park City – USA:s största sammanhängande skidområde. I Deer Valley bjuds det på exklusivt skidnöje, i Alta väntar ett riktigt djupsnöparadis och Snowbird är ett av världens mest krävande skidområden.

Orter i USA

Karta Förstora

Ort (region) Pister Höjd skidområde
Frånupp till
250 km 2 080 - 3 049 m
234 km 2 457 - 3 433 m
143 km 2 743 - 3 676 m